Recepten > Crème karamel
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 8 eieren
- 10 lepels suiker
- 2 pakjes vanille
- 1 snuifje kaneel
- Eventueel een eetlepel van versnipperde citroen
Bereiding
- Vermeng de eieren en de melk. Voeg meer dan de helft van de suiker toe ondertussen goed roeren en voeg de vanille, kaneel en citroen toe.
- Probeer het mengsel en indien u hem niet zoet genoeg vindt, voeg meer suiker toe.
- Smelt de overige suiker in een pan en roer zodat het niet verbrandt.
- Giet de suiker in de 8-12 kleine potjes (beker-afmeting) en draai elk om de bodem te bedekken. Giet het ei en melkmengsel in de potjes.
- Plaats de potjes in een pan waarvan de bodem met met 2-3 bekers water is bedenkt en bak in een oven die is voorverwarmd op 100-150° C.
- Ongeveer dertig minuten later controleren of de crème gestold is en of u een beetje langer moet bakken tot een goudgele korst gevormd is.
- Laat de crème afkoelen, maak de zijkanten met een lepel los en keer de potjes op een plaat om.