Rila gebergte

Plaatsen > Rila gebergte

Het Rilagebergte in het westen van Bulgarije is het hoogste gebergte in de Balkan.  Het biedt het hele jaar door mogelijkheden voor een actieve vakantie. In de zomer wordt er gewandeld, in de winter zijn er wintersport mogelijkheden.

In het Rila gebergte liggen bergtoppen met fraaie namen, Musala, Cerna Poljana, Goljam Meci Vrâh. De hoogste bergtop is de Moesala (2925 m).

Het nationaal park Rila ligt op 100 kilometer ten zuiden van Sofia en is het grootste nationale park van Bulgarije. Het omvat de hoogste en meest centraal gelegen bergen in het Rilagebergte. In het park leven (zeldzame) wilde diersoorten, zoals beren, wilde zwijnen, herten, valken, adelaars en meer. Ook bevinden zich er historische culturele plaatsen. In het Rila-gebergte is het immense (met ca. 1000 kamers) Rilski-klooster gelegen. Dit kloostercomplex staat onder bescherming van UNESCO en is zeker het bezoeken waard.

De plaats Borovets biedt prima, moderne faciliteiten om te skiën. Borovets is het grootste wintersportgebied van Bulgarije. Het skigebied ligt op de noordelijke hellingen van het Rila-massief, temidden van eeuwenoude pijnboombossen. Borovets is het oudste en meest bekende wintersportoord van Bulgarije. De skipistes richten zich op elk type skiër. De hoogte varieerd van 1350 m tot 2560 m. In totaal ligt er 40 km pistes. 4km zwarte, 9 km rode en 2 km blauwe piste liggen op je te wachten. Er zijn Sneeuwkanonnen, waardoor het gebied sneeuwzeker is.  Het skiresort is met 15 liften (1 kleine gondellift, 2 stoeltjesliften, 10 sleepliften) iets kleiner dan wintersport Les Arcs in Frankrijk. Langlaufers genieten van ruim 25 km aan loipes.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *