Gorna Oryahovitsa

Plaatsen > Gorna Oryahovitsa

Gorna Oryahovitsa is een stad in centraal/noord Bulgarije, in de Provincie Veliko Tarnovo, tussen de steden Veliko Tarnovo en Dolna Oryahovitsa. Gorna Oryahovitsa heeft 36000 inwoners.

Gorna Oryahovitsa ligt op een hoogte van 160 meter boven zeeniveau aan de noordelijke rand van de Turnovo Heuvels. Gorna Oryahovitsa wordt, door haar ligging, ook wel de lijfwacht van de Balkan genoemd. De stad ligt ongeveer tien kilometer vanaf Veliko Turnovo en is zeer goed te bereiken met zowel de trein als auto.

De stad Gorna Oryahovitsa heeft zich de laatste decennia sterk ontwikkeld als festivalstad. Ieder jaar worden festivals zoals het ‘Internationale Festival van het toeristische lied’, het ‘Festival voor Bulgaarse cultuur’ en het ‘Handdruk Festival’ gehouden.

In de nabije omgeving is er een bospark met de naam ‘Kamuka’. In dit park bevindt zich het reservaat ‘Bozhur poliana’ waar de zeldzame plant bozhur groeit, een van de symbolen van de stad.

Het nabijgelegen dorp Arbanasi staat op de Unesco lijst van wereld erfgoederen met een groot aantal historische monumenten, zoals middeleeuwse kerken en voorbeelden van de Bulgaarse Nationale Heropleving.

De talloze kerken, kloosters en musea in de regio zijn een goede basis voor culturele uitstapjes.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *