Goudstrand – Zlatni Piassatsi

Plaatsen > Goudstrand – Zlatni Piassatsi

Volgens de legende hebben piraten ooit een rijke Goudschat ten noorden van Varna begraven. De aarde bestrafte echter deze rooftocht, door het goud om te zetten tot het aller-fijnste zand. Goudstrand heeft haar – Nederlandse – naam dan ook te danken aan het goudgele zand dat zich hier over meer dan 4 km uitstrekt langs de kust van de Zwarte Zee. Het strand is tot 100 meter breed.

In Turkse tijden werd het Ouzounkoum genoemd, het lange strand. Het zeewater is in de zomer 22 tot 24 graden en zeer geschikt om te zwemmen. Goudstrand heeft, vanwege de milieuvriendelijke aanpak, de blauwe vlag onderscheiding ontvangen.

Goudstrand ligt 19 km ten noordoosten van Varna, en 490 km ten oosten van Sofia. Goudstrand loopt van het dorp Kranevo in het noorden tot het vakantiedorp Chaika in het zuiden.

Het resort Goudstrand loopt over in het resort Sveti Konstantin en het Elena Resort. Langs de boulevard staan mooie bloembakken en lekkere bankjes om te zitten en tot rust te komen.

In het noorden van Goudstrand – Zlatni Piassatsi ligt de haven. Vanaf de pier van 140 meter lengte heeft u een prachtig vergezicht over de gehele kuststreek. Bij de pier kunt u vele watersportatributen huren en les nemen in één van de vele watersporten.

Direct ten zuiden van de haven liggen vele zwembaden, duikplanken en waterglijbanen.

Langs de prachtige stranden groeien beuken en eikenbossen. Deze bossen lopen tot ver in het binnenland, to over de heuvels.

In het zuiden gaan de stranden van Goudstrand – Zlatni Piassatsi over in de Riviera.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *