Topolchane

Plaatsen > Topolchane

Het dorpje Topolchane ligt in zuidoost Bulgarije in de gemeente Sliven, bijna driehonderd kilometer ten oosten van Sofia en 7 km ten zuid oosten van de provincie hoofdstad Sliven. Topolchane ligt 100 km van de zwarte zee.

Bulgaarse archeologen hebben in 2007 in Topolchane een gouden masker en andere waardevolle objecten opgegraven in een graftombe uit de vierde eeuw BCE.

Volgens de archeologen hebben ze het graf van een Thracische koning blootgelegd.

Andere zaken die werden opgegraven zijn onder meer een gouden ring met een inscriptie en een afbeelding van een bebaarde man. Ook werden andere voorwerpen van zilver, brons en aardewerk gevonden. Volgens de archeologen stammen de gevonden voorwerpen in Topolchane uit het einde van de vierde eeuw voor christus en behoorden ze toe aan een Thracische koning.

De Thraciërs leefden tussen 4.000 BCE en de 8ste eeuw CE in het gebied dat we nu kennen als Bulgarije, delen van Griekenland, Roemenië, Macedonië en Turkije. Het niveau van hun beschaving was vergelijkbaar met dat in het klassieke Griekenland.

In 2004 werd vlak bij Topolchane ook al een gouden masker uit dezelfde periode gevonden. Vanwege de tientallen grafheuvels wordt de regio soms aangeduid als ‘de Bulgaarse vallei der koningen’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *