Elenite

Plaatsen > Elenite

Elenite is een verkeersvrij vakantiedorp met een strand van 800 meter. De naam van het moderne resort Elenite betekend letterlijk de ‘Mannetjes’. Elenite ligt ten oosten van Slunchev Bryag (Sunny Beach ), en 50km ten noorden van Bourgas.

Elenite kent geen geschiedenis. Toen in 1985 de bouw van de faciliteiten van het resort begonnen was Elenite nog onbewoond.

Tot op heden is er beperkt nachtleven in Elenite. Er worden enkele shows aangeboden met variété, dans en folklore. De bars sluiten om middernacht.

Het vakantiecomplex werd ontworpen als park, en bestaat uit één-gezin-bungalows en villa’s die door groene bomen en struiken wordt omringd. Dit resort heeft zijn eigen privé strand van 800 meter, verscheidene luxe restaurants, sportfaciliteiten, een tennisbaan en alle materialen voor diverse watersporten.

Naast de oude stad van Nessebar, die ten zuiden van Elenite ligt, moet u vooral een bezoek brengen aan de Emine kaap, die in het noorden ligt. Samen met Emine kaap is Kaliakra de populairste Bulgaarse kaap aan de Zwarte Zee. Een we moeten toegeven, het is er mooi. Het dorp dat het dichts bij ligt is Vlas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *