Recepten

Home > Recepten

Door haar geografische ligging en de lange geschiedenis van de Bulgaarse keuken is een mix ontstaan tussen de Slavische, Griekse en Turkse keuken. De basis producten die gebruikt worden in de Bulgaarse keuken zijn bonen, melk, yoghurt, kaas, tomaten, aardappelen, appelen, watermeloenen, druiven, etc. Bulgaren eten ook varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, kip en vis. Nationale specialiteiten zijn: Shopska salade (in stukken gesneden tomaten, komkommers, paprika’s en peterselie gegarneerd met geraspte schapenkaas) en tarator (een koude soep van gesneden komkommer, walnoten en yoghurt). Witte schapenkaas met gebakken eieren is een andere favoriet. Andere typische gerechten op het menu zijn kavarma (casseroles van varkens-of kalfsvlees, uien en paddenstoelen), shishkebab, gevuld wijn- of kool bladeren en moussaka.
Bulgarije verrast u met verse Yoghurt, shopska-sla met feta en geroosterd vlees. De Bulgaarse keuken is duidelijk geïnspireerd op de oosterse keuken: Stevig gekruid en hartig.

Hieronder treft u een index van recepten uit Bulgarije. Kleinere recepten staan soms beschreven bij een ander recept. Door te zoeken op de site kunt u ook die recepten vinden.

Onze recepten zijn niet meer dan een handleiding, een soort voorschrift of advies voor het bereiden van een gerecht. Hoe het ten slotte zal smaken, ligt geheel aan de manier waarop het gerecht wordt bereid.

De hoeveelheid ingrediënten zijn voor 4 personen, tenzij anders vermeld.

Weet u nog een lekker Bulgaars recept? Mail het naar ons toe, en wie weet vindt u het straks terug op deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *