Reisadvies Bulgarije Ministerie Buitenlandse Zakaen

Thema’s > Reisadvies ministerie Buitenlandse zaken

Actualiteiten
U wordt geadviseerd in het hele land waakzaam te zijn.

Er komen nog incidenten voor van afpersing aan de grens of bij doorreis. U wordt geadviseerd zo min mogelijk na zonsondergang te rijden. Tevens wordt overnachten in de auto ontraden (zie ook rubriek ‘Algemeen’).

Algemeen
Reizen per auto in Bulgarije is mogelijk, doch is niet zonder risico. Diefstal van auto’s, vooral van West-Europese merken, vindt plaats. Er komen nog incidenten voor – minder dan in het verleden -van afpersing aan de grens of bij doorreis door al dan niet echte overheidsdienaren of verkeerspolitie. Ook vinden – vooral ’s nachts– overvallen plaats door personen die zich voordeden als verkeerspolitie. Het blijft echter aanbeveling verdienen zo min mogelijk na zonsondergang te rijden. Tevens wordt overnachten in de auto ontraden.

Gezondheidssituatie
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Bulgarije wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl  , www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.
Net als in Nederland worden in Bulgarije seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Bulgarije kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Bulgarije geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.
In Bulgarije is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl .

Voor aanvullende informatie inzake een verblijf in Bulgarije wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Sofia: www.netherlandsembassy.bg

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl  te raadplegen

Zware criminaliteit
Er vinden zo nu en dan criminele afrekeningen plaats, waarbij tot nu toe geen burgerslachtoffers zijn gevallen.

Terrorisme
U dient echter rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich voornamelijk richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht.

Onveilige gebieden
Momenteel geen bijzonderheden

Dit reisadvies is voor het laatst gewijzigd op 4 januari 2011 en op nog steeds geldig op 4 oktober 2011

Het meest actuele reisadvies vindt u op http://www.minbuza.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *