Nessebar

Plaatsen > Nessebar

Nessebar is een historisch oud stadje uit de 6e eeuw voor Chr. Er zijn vele ruines te zien. Nessebar ligt op een schiereiland waarvan de verbinding met de vaste wal nauwelijks breder dan de smalle weg is die erover loopt.

Nessebar, bestaat uit een nieuw gedeelte en het oude gedeelte. Laatstgenoemde is wereldberoemd en word door miljoenen toeristen bezochten.

Het oude Nessebar wordt omringt door een oude Byzanthijnse stadsmuur. Verschillende Byzanthijnse kerkjes binnen de stad zijn goed bewaard gebleven. De kerkjes Sveti Ivan Krastitel en Carkvata Vsedarzatel zijn een bezoekje waard. De ruïne van de Basiliek van de oude Metropolietenkerk wordt in de zomer ook als achtergrond voor openluchtconcerten gebruikt.

Veel huizen in de stad zijn uit hout opgetrokken. Sommige hebben een stenen onderverdieping met daarop een houten bovenverdieping.

De haven van Nessebar kent in de zomer een gezellige drukte. Het strand bij Nessebar is erg mooi en schoon en een ideale plaats om een paar uurtjes ontspannen door te brengen.

Helaas is Nessebar zomers ontzettend toeristisch, het ligt namelijk tegen één van de grote ressorts aan de Zwarte zee aan:  Slanchev Bryag, Sunny Beach oftewel Sunny Beach . Dit gebied kenmerkt zich vooral door het kilometers lange zandstrand met daarachter ontelbaar veel hotels. Je waant je op een van de costa’s in Spanje, maar het is echt Bulgarije. Door de ligging en de vele oudheden is Nessebar één van de bekendste en meeste bezochte plaatsen van Bulgarije.

‘s Ochtends vroeg, om 7 uur, vertrekt de Marine Princess vanuit de haven van Nessebar. Rond tien uur vaart zij de Bosporus op om vervolgens rond half twaalf aan te meren aan de Gouden Hoorn haven in Istanbul. Om zeven uur in de avond vertrekt het 5 sterren schip weer terug naar Nessebar.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *