Bansko

Plaatsen > Bansko

Bansko ligt aan de voet van het Pirin gebergte in Zuidwest Bulgarije. Het historische stadje Bansko kent vele oudheidkundige bezienswaardigheden en musea. Bansko heeft een middeleeuws, gezellig, centrum.

Het skigebied Bansko biedt zeer gevarieerde afdalingen en is geschikt voor beginnende en gevorderde skiërs, langlaufers en snowboarders.

Het wintersportgebied Bansko heeft bergen tot boven de 2900 meter. Het wintersportgebied ligt op een hoogte variërend van 935 tot 2600 meter. Aangevuld met de noordelijke ligging en 44 sneeuwkanonnen maken van Bansko tot één van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van Bulgarije. Het skiseizoen loopt van half december tot half mei.

Snowboarders kunnen aan hun trekken komen in het funpark. Liefhebbers van langlaufen hebben slechts 5 kilometer aan loipes tot hun beschikking. Bansko is dan ook minder aan te bevelen voor langlaufers.

Voor de skiërs ligt 65 kilometer pistes te wachten. 1 zwarte piste, 8 rode pistes, 7 groene pistes en 5 blauwe pistes. De 8-persoons gondel met een capaciteit van 2400 personen per uur vertrekt vanuit Bansko en brengt u in ongeveer 25 minuten naar één van de twee pistes: Chalin Valog of Shiligarnika. Naast de gondellift heeft Bansko 7 sleepliften en 6 stoeltjesliften.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *