Reisdocumenten

Thema’s > Reisdocumenten

Vanaf maandag 1 januari 2007 is Bulgarije officieel lid geworden van de Europese Unie. Voor Nederlandse en Belgische toeristen naar Bulgarije betekent dit dat zij zowel met een paspoort als een Europese identiteitskaart het land binnen mogen.

Vanaf 1 december 2001 moet men over een geldige en een Bulgarije dekkende Reisongevallen- en Ziektekostenverzekering te beschikken. Deze verzekering dient geldig te zijn gedurende het gehele verblijf in Bulgarije.

Behalve wanneer men met de auto reist, dient men in het bezit te zijn van een retourticket voor vliegtuig, trein of bus.

Per 1 januari 2006 is er een nieuwe wet in werking getreden betreffende de adresregistratie van buitenlanders. Deze wet schrijft voor dat iedere buitenlander zich bij binnenkomst moet laten registreren. Het registreren gebeurt door het invullen van de verblijfgegevens op een kaart. Deze kaart wordt uitgegeven door de douane en wordt uitgereikt op het vliegveld. Wanneer u niet in een hotel overnacht, en niet via het vliegveld binnenkomt dient u zich binnen vijf dagen na binnenkomst in het land te (laten) registreren bij de plaatselijke politie. Bij het verlaten van het land dient u deze kaart opnieuw te tonen. Bulgarije heeft deze maatregel onder andere geïntroduceerd omdat het land beter in beeld wil brengen hoeveel buitenlanders het ontvangt en waar ze vandaan komen. Voor transferverkeer dat Bulgarije binnen 24 uur verlaat geldt deze regeling niet.
Op het zich niet houden aan de registratieplicht staat een geldboete variërend tussen de Bulg. Leva 100 en Bulg. Leva 1.000,-. Voor de meest actuele informatie hierover kunt u het beste contact opnemen met de ambassade van Bulgarije.

Ambassade en Consulaat
Duinroosweg 9
2597 KJ ‘s-Gravenhage

Verkeersbureau
Bulgaars Verkeersbureau
Provenierssingel 71b
3033 EH Rotterdam
tel. 010-243 93 67
fax. 010-243 93 66

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *