Arbanassi

Plaatsen > Arbanassi

Het museumdorpje Arbanassi ligt 4 kilometer van Veliko Turnovo in een prachtige groene, heuvelachtige omgeving op op een steile heuvel met een schitterend uitzicht. Arbanassi is in de 14e eeuw gesticht. Arbanassi staat op de lijst van werelderfgoeren van de Unesco. Het dorp werd gesticht door de Christenen die in de 15 e eeuw uit het zuidwesten van de balkan naar Bulgarije waren getrokken.

De bloeitijd van Arbanassi  lag in de 17e en 18e eeuw toen het één van de rijkste stadjes van Bulgarije was. In Arbanassi heerste een aangenaam belastingregime. Veel Bulgaarse kooplieden en handelaren trokken hierdoor naar Arbanassi. Arbanassi groeide uit tot een belangrijke pleisterplaats aan de “zijderoute”.

Later werd Arbanassi de zomerresidentie waar de tsaren de warme Bulgaarse zomers doorbrachten. Aan het eind van de 18e eeuw ging het met Arbanassi bergafwaarts. Inmiddels is Arbanassi gerestaureerd en één van de meest bezochte toeristenplaatsen in Bulgarije.

In Arbanassi vindt u stevige huizen met aan de buitenkant hoge, stevige muren en zware poorten. Aan de binnenkant echter zijn de huizen ruim en comfortabel, rijk verfraaid met versieringen met hout en houtsnijwerken. In diverse huizen kunt u de rijkdom van de kooplieden uit de 18e eeuw nog aanschouwen. We raden u aan een kijkje te nemen in het museumhuis Konstantsalieva Kashta.

De oudste van vijf kerken in Arbanassi is de Geboorte van Christus kerk welke gebouwd werd tussen 1637 en 1649. De stijl van de kerk wordt gekenmerkt als een laagbouwkerk, dus zonder toren. In de kerk treft u rijke versieringen met meer dan 3.500 realistische figuren uit Bijbelse scènes, die door onbekende kunstenaars door alle eeuwen heen geschilderd zijn.

In de nabijheid van Arbanassi is een grote manege met meer dan 50 paarden, tennisbaan en een zwembad met twee baden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *