Sunny Beach – Slanchev Bryag

Plaatsen > Sunny Beach – (Slanchev Bryag)

SUNNY BEACH, BULGARIJE staat bekend als het Salou van Oost-Europa, maar (nog wel) een stukje goedkoper.  Zonzeker, niet duur en fijne zandstranden zijn dingen die hoog op het lijstje van mening vakantieganger staan. Sunny Beach bied dit allemaal en meer: de ultieme jongerenvakantie met stappen, feesten, zonnen, chillen en alles voor een betaalbare prijs.

Sunny Beach, Bulgarije is hét Salou van Oost-Europa, maar dan stukken goedkoper. Hier kun je nog – happy hours meegerekend – dronken worden voor niet meer dan 20 euro. Verder bulkt het hier van de attracties voor jong en oud.

Sunny Beach is een van de populairste badplaatsen aan de kust van de zwarte zee.  Een kilometers lange boulevard herbergt ontelbare restaurantjes, barretjes en discotheken.

Het is in de zomer bijna altijd lekker weer (lees: 28 graden en een lichte zeebries). Tussen mei en september heb je hier een zon garantie van bijna-altijd, maar is de kans op verzengende hitte minder groot dan in bijvoorbeeld Turkije of Zuid-Spanje.

U vind hier ongeveer 180.000 hotelbedden in  meer dan 100 hotels, ongeveer 30.000 zomergasten. Daarmee is het het grootste vakantiecentrum van Bulgarije.

Het strand is een 8 km lange fijn zandstrand dat op sommige plaatsen bijzonder breed is. Het strand loopt heel geleidelijk af in zee waardoor het uitermate geschikt is voor kinderen.

De sportievelingen kunnen gaan Paintballen, midgetgolfen, jet-skiën, volleyballen, lekker springen op het springkussen, pijl- en boogschieten, paragliden, op een banaan racen, duiken of naar een van de twee aquaparken.

Voor een beetje cultuur ben je met bus of taxi in vijf minuten bij Nessebar. Sunny Beach ligt 35 km van Bourgas.

Vergeet Lloret de Mar en Blanes. Hier vindt u alle ingrediënten voor dé vakantie voor jong Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *