Zwarte Zee – Slanchev Bryag

Plaatsen > Zwarte Zee

Bulgarije staat bekend om de zwarte zee met zijn schitterende stranden en zijn in de kuststreek uitstekende, vaak nieuw gebouwde moderne hotels. De kust van Bulgarije aan de zwarte zee is 378 kilometer lang. Het strand is voor het grootste deel fijnkorrelig wit zand.

Vakanties aan de kust zijn een traditioneel onderdeel van Bulgarije’s vakantie aanbod. Ongeveer 70% van de toeristenstroom is geconcentreerd op het Zwarte Zee gebied. Het grote aanbod van hotels en ressorts in dat gebied komt dan ook overeen met deze cijfers en is 60% van het gehele aanbod in het land.

Voor de zonaanbidders hebben de Bulgaarse stranden volgens de statistieken tijdens het hoogseizoen twee keer zoveel ruimte rond de handdoek dan in Frankrijk, Italie en Spanje.

De strand ressorts en kuststeden bieden gevarieerde opties voor familie-, rust- en actieve vakanties. Zij verschaffen daarbij diverse cursussen voor sporten als surfen, waterskiën, duiken en onderwatervissen. De meest populaire bestemmingen zijn het Sunny Beach en het GoudStrand met een aantal prima hotels en leuke appartementen.

De eb en vloed bewegingen langs de Bulgaarse kust bedragen maximaal 3 tot 8 cm. Hierdoor staan er over het algemeen geen sterke stromingen langs de kust. Ook de golfslag is zelden een probleem; de golven komen in de zomer niet boven één meter bij harde wind. In de winter kan dit oplopen tot 4 meter.

De Bulgaarse kust kent (op de grotere stranden) overal een strandwacht die een vlagsysteem aanhoudt: Groen betekend geen gevaar, bij de Oranje vlag mag geen watersport beoefend worden, terwijl bij een rode vlag een zwemverbod geldt.

Op de Bulgaarse stranden is een monokini geen enkel probleem. Naaktbaden wordt echter alleen op de daartoe aangewezen stranden geaccepteerd.

De jachthavens van Balchik, Varna, Nessebar, en Bourgas bieden mogelijkheden voor zeilsport met de benodigde en gebruikelijke services. Bovendien zijn er in de regio wandelroutes voor wandelaars, fietsers en paardrijders ontworpen, is er mogelijkheid tot foto- en ecotoerisme en kun je natuurreservaten of archeologische opgraafplaatsen bezoeken.

De volgende Zwarte Zee ressorts werden beloond met een Blauwe Vlag Award: Albena, Primorsko, Zlatni Pyassatsi, Sunny day, Nessebar, Pomorie en Kiten.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *