Shabla

Plaatsen > Shabla

De stad Shabla heeft rond de 4000 inwoners. Shabla ligt 24 km ten zuiden van de grens met Roemenië, 66 km ten noorden van Varna, en 536 km ten noordwesten van Sofia.

Shabla De stad zelf ligt enkele kilometers van het strand, maar er is een camping ‘Dobruja ‘ waar sommige slaapfaciliteiten beschikbaar zijn. Camping Dobruja werd in het verleden bezocht door vele toeristen, vooral uit de Tsjechische Republiek, Polen, Hongarije en Oost-Duitsland. Het grootste deel van de toeristenfaciliteiten werden 20 jaar geleden gebouwd. In de hoogtijdagen waren er een restaurant, een bioscoop, nachtsclubs, winkels enz. Jammer genoeg heeft de camping Dobruja de laatste jaren weinig bezoekers, hoofdzakelijk komen hier nog Bulgaren kamperen. De infrastructuur is niet in een al te beste status, hoewel er nog enkele winkels en plaatsen om te eten zijn.

Drie kilometer vanaf de stad Shabla ligt het gelijknamige meer Shabla waar diverse soorten wilde ganzen nestelen; terwijl het meer ook een prachtige plaats voor visserij en recreatie is. Het meer dichtbij het strand heeft geneeskrachtige modder, die door enkele mensen gebruikt wordt.

In de stad van Shabla is een oud cultureel centrum, waarin een museum en een kleine kunstgalerij gevestigd is.

Op 24 mei van elk jaar wordt een groot folkloristisch feest gehouden met liederen, dansen en demonstraties van oude ambachtenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *