Borovets

Plaatsen > Borovets

Borovets ligt aan een prima weg naar het 12 kilometer verderop gelegen Samokov; de afstand tot de hoofdstad Sofia is slechts 72 kilometer.

Borovets is het oudste en grootste skiressort van Bulgarije, gelegen op de noordelijke hellingen van het Rila-gebergte aan de voet van de Musala, de hoogste piek van het land. Weggescholen tussen oude dennenboombossen, is het ressort gesticht in 1896 als jachtplaats voor de koning en langzamerhand gegroeid tot een modern ressort met luxe hotels, restaurants en een prima netwerk aan skibanen, variërend in moeilijkheidsgraad. Er is bovendien een ruim aanbod aan après-ski amusement en nachtleven.

De meeste van de 18 skibanen zijn ideaal voor de gemiddelde skiër. De keuze is breed en gevarieerd, met bijzondere goede skibanen in het spannende Yastrebets gebied en de van een stoeltjeslift voorziene Sitnyakovski. Het goedgeplande liftsysteem inclusief de 5 km, 6 persoons gondellift van Yastrebets, dat een rijkdom aan plezierige banen heeft, variërend van ruime zonnige ‘boulevard’ in het Musala bekken tot schilderachtige looping trails tussen de bomen. Een gondel brengt je naar de top, vandaar kun je de langste down-hill run proberen. De beste skibaan voor de allereerste beginners is Sitnyakovo 1 (5800 m).

Maar ook is het bijzonder skiën op de hellingen van het windvrije bekken onder de Musala top. Gevorderde skiërs en experts kunnen zich uitleven op de zwarte banen van Markujik 2 en 3, zij kunnen de World Cup baan testen, een van de meest uitdagende pistes in het Yastrabets gebied of de buitengewone skibaan door de bomen en vrije piste.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *