Chernomorets

Plaatsen > Chernomorets

Chernomorets is een klein schilderachtig kustplaatsje met ongeveer 2000 inwoners niet ver van de luchthaven Bourgas (30 km). Chernomorets ligt op 6 km rijden van Sozopol aan de zwarte zee tussen twee grote rotsen, Kaap Akra en kaap Talasakra, in het zuidelijk deel van de baai van Bourgas.

Chernomorets heeft een rijke geschiedenis, die terug gaat naar oude tijden, toen Chernomorets nog St. Nicola genoemd werd.

Chernomorets is vooral populair bij kampeerders. Vlak bij Chernomorets  liggen drie campings: de “Tuin”, de “Gouden Vissen” en camping “Chernomorets”.

De meeste huizen in Chernomorets zijn privé hotels. Er zijn bistro’s en zeel veel restaurants.

De rotsachtige kustlijn van Chernomoretz heeft verschillende beschutte plekken om te zwemmen en te zonnebaden. Chernomorets zelf heeft een 5 tot 10 meter smal zandstrand met parasols. Het uniekek Koningsstrand, dat dat zich naar het zuiden uitstrekt is geschikt voor waterskiën, vissen, zeetochtjes, (water)skispringen en nudisme.

Één van de lekkerste stranden in het gebied is enkele kilometers ten zuiden van Gradina.

Een leuk lokaal gebruik dat de gehele plaats een bijzonder aanzien geeft  is de overvloed van bloemen die tegen de meeste huizen, restaurants en bars groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *