Vidin Stad

Plaatsen > Vidin stad

Vidin is een stad in het noordwesten van Bulgarije. Vidin is de hoofdstad van het gelijknamige district Vidin. Vidin stad is een plaats aan de Donau, op veertig kilometer van de Servische grens.

De stad Vidin werd in de 3de eeuw voor Christus al genoemd en heeft zich sindsdien eeuwenlang ontwikkeld. Hoewel geen archeologisch bewijsmateriaal werd gevonden om dit te steunen, veronderstelt men dat het gebied eerst door een Thracian stam, tribali werd bewoond.

Het Romeinse rijk veroverde het noordwestelijk Bulgarije in het derde decennium voor christus en de bezetting duurde tot 46 na christus. De stad was een deel van de Romeinse provincies Misia, Hogere Misia en Kustdacia. Tijdens de Romeinse periode, werd de stad Bononia genoemd. Tijdens het middeleeuwse Bulgaarse prinsdom, werd het als Budin (tot het begin van de 11de eeuw) en daarna Bdin genoemd. Het was de hoofdstad van een militair en administratief gebied. In de tweede helft van de 13de eeuw, werd het de belangrijkste stad, en recenter de hoofdstad van het Koninkrijk Vidin.

De Turken noemden de stad Vidin. Het geschreven bewijsmateriaal toont aan dat Vidin, als één van de belangrijkste havens, een bloeiend commercieel en economisch centrum was. De ambachten waren uiterst goed ontwikkeld, om aanvankelijk aan de behoeften van de Romeinen te voldoen, en later van het Turkse leger

Deze bewogen geschiedenis komt u vandaag de dag nog altijd tegen in de gevarieerde bebouwing. De historie wordt met moderne gebouwen gecombineerd en bepalen zo de sfeer in de moderne stad Vidin. Vidin is rijk van historische bezienswaardigheden.

De Burcht van Vida uit de 10de eeuw is volledig bewaard. De vesting speelde een belangrijke rol in de defensie van de stad tijdens de middeleeuwse periode en werd voltooid in de 14de eeuw.

De andere Vidin Burcht, Kaleto, werd gebouwd door de Romeinen. In de Middeleeuwen werd het na verwostingen opnieuw opgebouwd en is het tot op de dag van vandaag gedeeltelijk bewaard gebleven.

 De twee vestingen zijn nationale monumenten van cultuur en geschiedenis.

Andere architecturele, culturele en historische monumenten zijn: Kruisvormige Barracks; het Turkse postkantoor; de kunstgalerij; het gebouw van de Hoge School van de Wiskunde; de synagoge; het Theater van het Drama; St. Dimitar kathedraal; de St. Panteleymon, St. Nikolai en St. Petka kerken, evenals veel andere monumenten van wereld, nationaal en lokaal belang.

Vidin staat ook bekend vanwege zijn mooi park aan de rivieroever. De unieke vormgeving van het park, een mengsel van verschillende stijlen, is door de eeuwen bewaard gebleven. De combinatie van een Engelse parkplattegrond en Barokke vegetatie geeft het park een uniek, typisch Bulgaars uiterlijk. Het park ligt langs de oever van de rivier de Donau en omvat prachtige stranden en recreatieplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *