Pamporovo

Plaatsen > Pamporovo

Pamporovo ligt in het Rodopegebergte. Sinds de oudheid is dit gebergte een bron van legenden en verhalen. Dit is de bakermat van de mythische zanger Orpheus. Het gebergte kent prachtige naaldbossen, groene weiden en bergtoppen badend in zonlicht.

Pamporovo, de parel van de ski resorts in de Bulgaarse bergen, ligt in het hart van de Rhodopes, 260 km van de hoofdstad Sofia, en 85 km ten zuiden van de stad Plovdiv.
Het resort ligt op een hoogte van 1650 m, terwijl het hoogste punt, de Snejanka 1926m is. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Pamporovo is – 3 C en er ligt 150-200 dagen per jaar sneeuw. Het ski-seizoen begint van half december en loopt tot half april.

Een dag op de piste van Pamporovo is genoeg om er een mooi gouden kleurtje aan over te houden. Er zijn meer dan 120 zonnige dagen en een gemiddelde sneeuwlaag van 140-150 cm.

In Pamporovo vindt u 9 hotels met 1500 bedden en een van de beste ski-scholen van Europa. Het skigebied Pamporovo heeft 17.5 km afdalingen met verschillende graden van moeilijkheid. Er zijn 5 stoeltjesliften en 13 sleepliften met een totale capaciteit van 8500personen per uur.

Het klimaat in de winter is matig / mild met een mediterrane invloed. Typerend voor deze regio is dat het weer niet abrupt verandert, hierdoor is er geen gevaar voor lawines, en dat garandeert de rust en de veiligheid van uw vakantie.

Het resort Pamporovo wordt aanbevolen door de deskundigen als een goede plek voor zowel de beginners als voor ervaren skiërs. De berg met zijn ronde vormen is vriendelijk, zelfs voor kinderen.  De moeilijkste piste is “The Wall”. Alle grote skipistes starten vanaf de top van de berg, waar de tv-toren is gevestigd. Geweldig off-piste skiën en snowboarden is mogelijk in dit resort, maar we raden u aan een lokale gids mee te nemen wanneer u off-piste skied.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *