Kamchiya

Plaatsen > Kamchiya

De monding van de Kamchiya ligt halverwege Varna en Bourgas. Om precies te zijn: op 34 km vanaf Varna komt de rivier uit in de zwarte zee. In een 4500 hectare groot moerassig gebied lopen meerder rivierarmen door de rivierdelta van de Kamchiya. Het gebied is sterk begroeid. Een boottochtje is een geweldige manier om dit gebied te verkennen. De aanlegplaats vindt u in de buurt van het gelijknamige vakantiecomplex Kamchiya.

De monding van de Rivier Kamchiya is één van de mooiste plaatsen langs de Bulgaarse zwarte zee-kust. Het gebied staat bekend voor zijn brede stranden die beginnen bij een gebied dat Paletsa (de Duim) wordt genoemd in het noorden en aan de Zwarte Kaap dichtbij het dorp Shkorpilovtsi in het zuiden ëindigen.

De rivier de Kamchiya ontstaat door het samenvloeien van twee kleine rivieren die in het oostelijke Stara Planina gebergte ontspringen. 244.5 km verderop komt de rivier uit in de Zwarte zee.

Aan beide kanten van de riviermonding vindt u het natuurgebied Longoza.  Hier strekken zich kilometers lange zandstranden uit. Langs de zandstranden veel, jungleachtige begroeiing die gekenmerkt wordt door tropische flora. Naast diverse bomen en struiken, groeien hier ook varens, riet en gele waterlelies. De regelmatig overstroomde delta wordt beschermd door de Unesco. Het natuurgebied is 40km lang, het strekt zich uit tot het bos Longoza langs de riviermonding, en 5km breed op sommige plaatsen. Men kan hier onder andere herten, zeehaviken, adelaars, everzwijnen en wilde katten zien.

U komt bij het natuurgebied door vanaf de E87 bij Bilsnatsi de weg te verlaten en richting zee te rijden tot het einde van de weg. Aan het einde kunt u verder lopen naar de kust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *