Obzor

Plaatsen > Obzor

Obzor is een klein dorpje. Obzor ligt aan de Zwarte Zee, ruwweg halverwege tussen Bourgas en Varna waar de weg e-87 uit het heuvelige beboste terrein te voorschijn komt in een korte open kuststreek. De oude Thracische naam van Obzor is Navlohos. Obzor is een uiterst charmant dorpje dat tijdens de zomermaanden bruist van de toeristen uit binnen en buitenland. In Obzor zijn er niet zoveel discotheken, maar in Goudstrand en Sunny Beach vindt u verschillende
bars en discotheken die tot in de vroege uurtjes open zijn.

De oude Grieken noemden Obzor Heliopolis (“stad van de zon”). De Romeinen noemden Obzor Templum Iovis (Tempel van Jupiter). De restanten van deze tempel kunt u nog in het kleine park zien. Enkele kolommen en beeldhouwfragmenten van een Romeinse tempel die aan Jupiter geweid was. De Romeinen bouwden ook een vesting in de omgeving om hun overzeese handelsroutes tussen Constantinopel en de Donau te beschermen. IN de middeleeuwen bouwden de Bulgaren dichtbij hun eigen vesting Kozyak.

Door zijn ligging in een baai kent Obzor een microklimaat en leent het zicht perfect voor een strandvakantie voor de hele familie. Ondanks dat op zes kilometer van Obzor een mooi lang zandstrand ligt, het grootste tussen Goudstrand en Sunny Beach , is deze opmerkelijk prettige plaats verrassend rustig, zelfs tijdens het hoogseizoen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *