Yoghurt met Kaaspaprika’s

Recepten > Bulgaarse yoghurt met Kaaspaprika’s

voor 4 personen

Ingrediënten:

  • vier grote mooie paprika’s (het liefst allemaal in andere kleuren)
  • verschillende kazen naar keuze
  • twee kleine brikjes room
  • twee kleine blikjes tomatenconcentraat
  • 100 gram Bulgaarse yoghurt
  • melk
  • een beetje gemalen kaas
  • een kleine courgette in kleine blokjes gesneden
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • extra kruiden naar keuze

Bereiding:

  1. Hol de paprika’s uit zonder ze te breken en vul ze met de kazen. Stop het gat met de gemalen kaas dicht.
  2. Schik ze rechtopstaand in een hoge dikke ovenschaal maar laat er nog wat plaats tussen Meng de room, de kruiden en het tomaten concentraat in een kom door elkaar.
  3. Giet er melk bij tot er een dikke maar vlot gietbare vloeistof ontstaat.
  4. Meng daar dan ook de Bulgaarse yoghurt en de courgettestukjes door.
  5. Giet het bekomen mengsel tussen de paprika’s en zet op een laag vuurtje.
  6. Roer af en toe lichtjes met een lepeltje in het mengsel.
  7. Eens het mengsel begint te koken moet je de schaal in de oven plaatsen met de grill zo zacht mogelijk.
  8. Als de bovenkant van de paprika’s hier en daar zwart begint te worden, is de maaltijd klaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *