Recepten > Imam bayaldy
Ingrediënten
- 4-5 aubergines van gelijke grootte
- 5-6 tomaten
- 5 uien
- 2 wortelen
- 1 selderijknol
- 4-5 teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- 1 laurierblad
- 3 eetlepels broodkruim
- peterselie
- peper
- 1 dl zonnebloemolie
- zout
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 150 graden.
- Haal de steeltjes van de aubergines af en hol ze voorzichtig uit.
- Smoor ze in de olie en wat water gaar en vul ze met een mengsel dat als volgt is bereid.
- Bak de fijngehakte uien in wat olie bruin.
- Voeg de geraspte wortelen en selderijknol toe en, als die zacht zijn, ook de kleingesneden tomaten, de fijngehakte knoflook en peterselie, het laurierblad, peper en zout.
- Vul de aubergines met dit mengsel, dek ze af met een plakje tomaat, strooi er het broodkruim over en bak ze in de oven gaar.
- Serveer ze koud, gegarneerd met schijfjes citroen.