Recepten > Bulgaarse yoghurt met Kaaspaprika’s
voor 4 personen
Ingrediënten:
- vier grote mooie paprika’s (het liefst allemaal in andere kleuren)
- verschillende kazen naar keuze
- twee kleine brikjes room
- twee kleine blikjes tomatenconcentraat
- 100 gram Bulgaarse yoghurt
- melk
- een beetje gemalen kaas
- een kleine courgette in kleine blokjes gesneden
- zout, peper
- nootmuskaat
- extra kruiden naar keuze
Bereiding:
- Hol de paprika’s uit zonder ze te breken en vul ze met de kazen. Stop het gat met de gemalen kaas dicht.
- Schik ze rechtopstaand in een hoge dikke ovenschaal maar laat er nog wat plaats tussen Meng de room, de kruiden en het tomaten concentraat in een kom door elkaar.
- Giet er melk bij tot er een dikke maar vlot gietbare vloeistof ontstaat.
- Meng daar dan ook de Bulgaarse yoghurt en de courgettestukjes door.
- Giet het bekomen mengsel tussen de paprika’s en zet op een laag vuurtje.
- Roer af en toe lichtjes met een lepeltje in het mengsel.
- Eens het mengsel begint te koken moet je de schaal in de oven plaatsen met de grill zo zacht mogelijk.
- Als de bovenkant van de paprika’s hier en daar zwart begint te worden, is de maaltijd klaar.